Rockneby IK

Referat

Referat: Läckeby GoIF - Rockneby IK

Dags för den tjugoandra och sista omgången, lokalderby hemmamatch på Åbyvallen och för motståndet stod Rockneby IK!

Läckeby börjar matchen bäst och tar direkt tag i initiativet! Läckeby försöker att rulla boll, men det är stundtals svårt på en väldigt ojämn gräsmatta!

Läckeby hittar fina kombinationer, men de avslut man avlossar träffar inte mål inledningsvis..

Första skottet på mål är istället Rocknebys, enkelt räddat av Hoshiar Eliassi!

Efter kvarten spelad sliter sig Olle Karlsson loss ifrån sin vänsterbacksposition, han kommer upp på offensiv planhalva, får en lång fin boll att löpa på av Johan ”Lelle” Leandersson och anfallet avslutas med ett motlägg emot Rocknebys målvakt, ett motlägg som Olle vinner och bollen rullar en bit utanför! Nära!

Ett par minuter senare slår Kasim Sultani en fin boll och frispelar Emil Blomqvist, skottet är lågt och Rocknebys målvakt står för en kanonräddning! Nära!

Läckeby försöker, som sagt rulla, på det studsiga planen och ibland hamnar man i trånga lägen när bollen studsar till och Rockneby pressar bra emot Läckebys backlinje! Det känns ibland lite stressat i Läckeby, det slarvas och Rockneby bjuds på en del halvchanser..

Spelmässigt och chansmässigt är Läckeby klart bäst första 30 minuterna, Rockneby skapar endast målchanser när Läckeby slarvar lite i passningsspelet!

Läckeby får frispark i den 33:e minuten och då blir det farligt! Johan ”Lelle” Leandersson slår in bollen i straffområdet, väl där är både Vuong ”Kevin” Tran och Kasim Sultani nära att få bollen i mål, men Rockneby får bort bollen precis innan mållinjen och står emot.. Nära!

I anfallet efter skulle dock, ett rättvist, ledningsmål komma! Läckeby vinner bollen högt upp i banan, bollen hittar in till ”Kevin” utanför straffområdet, som hittar vidare fint ut till Eric Karlström som fri med målvakten, distinkt, placerar in bollen lågt intill stolpen, 1-0!

Med två minuter kvar av första halvlek blir Emil Blomqvist frispelad igen, denna gången av ”Kevin”, men även denna gången räddar Rocknebys målvakt när Emil försöker gå runt honom.. Nära!

Minuten efter bjuder Läckeby på fint spel och ”Kevin” hittar fram till Kasim Sultani, som fri med målvakten placerar bollen högt i målet, 2-0!

Läckeby leder 2-0 i halvtid!

Andra halvlek hinner knappt börja innan Läckeby hittar ett fint anfall igen, ”Kevin” gör hattrick i assister när frispelar Emil Blomqvist som denna gången sätter dit sitt friläge, 3-0!

10 minuter in i andra halvlek sliter sig Eric Karlström loss ifrån vänsterkanten, han borrar ner huvudet och löper hela vägen in i straffområdet, fri ifrån snäv vinkel skjuter han Rocknebys utrusande målvakt rakt i ansiktet! Nära!

Efter en kort paus för att se om målvakten, så är matchen igång igen och perioden efter den Läckeby-chansen är Rocknebys bästa i matchen! Rockneby är både i 65:e och 68:e minuten nära att reducera, men skotten går utanför och över!

Med det missarna så går luften helt ur Rockneby!

Läckeby bjuder i den 69:e minuten på ett mycket fint anfall med många inblandade! Herman Holmén skarvar bollen till ”Kevin” som hittar tillbaka till Herman.. Herman slår in bollen framför mål och där ska Emil Blomqvist bara trycka in bollen i mål, men skottet går utanför! Nära!

Minuten efter får ”Kevin” bollen i straffområdet, han fintar sin back och blir samtidigt nedsparkad! Straff till Läckeby!

Vuong ”Kevin” Tran tar själv hand om straffen och sätter dit bollen mitt i mål, 4-0!

Två minuter efter straffmålet hittar Herman Holmén fram till Emil Blomqvist som sliter sig loss ifrån en back och kommer fri mot Rocknebys målvakt, via stolpen gör han sitt andra mål i matchen, 5-0!

Med 13 minuter kvar av matchen gör Läckeby GoIF ett byte och det är inte vilket byte som helst! Alfred Söderblom, 12 år och 5 månader gör A-lagsdebut! Han skriver därmed in sig i historieböckerna när han blir den yngsta spelaren någonsin att representera Läckebys GoIFs A-lag!

Alfreds första touch sker bara ett par sekunder efter att han kommit in på planen och han gör det bra direkt, utan att visa några som helst tecken på nervositet!

Matchen har gått i stå lite och är avgjord sedan en bra stund, det händer inte något direkt farligt åt något håll på ett par minuter..

Läckeby slarvar vid ett inkast, med två minuter kvar att spela, bollen hamnar ifrån ingenstans hos Rockneby, det blir skottläge och bollen går i mål, reducerat, 5-1.

Men Läckeby skulle få sista ordet i matchen och vilket ögonblick det skulle bli!

Emil Blomqvist får bollen centralt i banan och han ser att Alfred Söderblom har yta på högerkanten! Emil slår sedan en perfekt boll över Rocknebys backlinje och Alfred Söderblom kommer fri mot Rocknebys målvakt som rusar ut! Men istället för att ta ett avslut utanför straffområdet så fintar 12-åriga Alfred Söderblom ner målvakten, går förbi honom och efter att han löpt in med bollen i straffområdet, så placerar han in bollen i det tomma målet, imponerande, 6-1!

Läckeby GoIF vinner lokalderbyt emot Rockneby IK - 6-1!